Borgere fra tretten lande føjet til listen over berettigede til Canada eTA

Redigeret: nov 15, 2023 | Tags: Canada eTA-berettigelse, Canada eTA-ansøgningsskema

Canada er fortsat et yndet rejsemål for personer over hele verden, hvad enten de er turister, forretningsfolk eller familiemedlemmer, der skal genforenes med deres familier. Som en del af sin forpligtelse til at forbedre immigrationstjenesterne søger Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) konstant at gøre disse programmer mere effektive og retfærdige.

Den 6. juni 2023 afslørede IRCC inklusionen af 13 nye lande i det elektroniske rejsetilladelsesprogram (eTA). Fra nu af kan rejsende fra disse lande, der enten har haft et canadisk visum inden for de sidste 10 år eller i øjeblikket har et gyldigt amerikansk visum uden indvandrerstatus, ansøge om en eTA i stedet for et traditionelt visum til flyrejser til Canada. Fra og med i dag kan personer fra følgende lande ansøge:

 • Antigua og Barbuda
 • Argentina
 • Costa Rica
 • Marokko
 • Panama
 • Filippinerne
 • St. Kitts og Nevis
 • Lucia
 • Vincent og Grenadinerne
 • Seychellerne
 • Thailand
 • Trinidad og Tobago
 • Uruguay

Hvorfor er denne opdatering vigtig for disse rejsende?

Introduktionen af dette visumfrie flyrejseinitiativ fra IRCC forventes at gøre det mere strømlinet, overkommeligt og hurtigere at rejse til Canada for tusindvis af besøgende. De vil nu kunne opholde sig i Canada i op til seks måneder i forbindelse med enten forretning eller fritid. Dette initiativ forventes at sætte skub i Canadas økonomi ved at fremme turisme og international handel og skabe stærkere bånd til disse lande, samtidig med at Canadas sikkerhed opretholdes.

Hvorfor har IRCC tilføjet disse tretten lande?

Denne strategiske beslutning fra IRCC forventes også at hjælpe med at omdirigere tusindvis af ansøgninger fra det traditionelle visumbehandlingssystem, hvilket forbedrer den samlede effektivitet og gavner alle ansøgere.

Hvad hvis en rejsende allerede har et gyldigt Canada-visum?

Mens de, der allerede har et gyldigt visum, kan fortsætte med at bruge det til at rejse til Canada, vil personer, der ikke er berettiget til en eTA, eller som rejser til Canada til lands eller til vands (f.eks. med bil, bus, tog eller båd, herunder krydstogtskibe), stadig have brug for et besøgsvisum. Information om berettigelse til eTA og ansøgningsprocedurer kan findes på siden Sådan ansøger du.

Hvad er Canada eTA?

Den elektroniske rejsetilladelse (eTA) er et digitalt rejsedokument, der er nødvendigt for de fleste visumfritagne rejsende, der har til hensigt at rejse eller transitere gennem Canada med fly. Det gør det lettere for canadiske embedsmænd at foretage en indledende screening af flyrejsende, primært som en sikkerhedsforanstaltning før deres rejse. Denne online ansøgning kræver et behandlingsgebyr på CAN$7, og i de fleste tilfælde er godkendelsen automatiseret og modtages inden for få minutter. De vigtigste forudsætninger for at ansøge om en eTA omfatter et gyldigt pas, et kreditkort, en e-mailadresse og internetadgang.

Hvornår er hvad startet?

Siden starten den 1. august 2015 har eTA-programmet udstedt næsten 20,9 millioner eTA'er. I april 2017 udvidede Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) eTA-programmets rækkevidde til også at omfatte berettigede rejsende fra Brasilien, Bulgarien og Rumænien. Senere samme år blev visumkravene for alle borgere i Bulgarien og Rumænien ophævet helt. Fra i dag kan berettigede brasilianske statsborgere fortsat benytte sig af visumfri flyrejser til Canada.

Hvordan vil ændringerne påvirke programmet?

I prognosen for det næste år forventer Canada at byde velkommen til 200.000 ekstra besøgende fra disse 13 lande, hvilket svarer til en stigning på 20 %. I løbet af det næste årti forventes den forventede stigning i rejsende fra disse lande desuden at generere næsten 160 millioner dollars i ekstra turistindtægter.