Hvad er Canadas eTA-krav til rejsende med flere statsborgerskaber?

Redigeret: jan 04, 2024 | Tags: Canada eTA spørgsmål, Canada eTA flere statsborgerskaber

Skal jeg som canadisk statsborger have en eTA for at besøge Canada?

Nej, du behøver ikke en eTA, hvis du er canadisk statsborger. Det gælder også for personer, der har dobbelt statsborgerskab, f.eks. hvis de har et canadisk pas og et pas fra et land, der er berettiget til eTA. Hvis du forsøger at ansøge om en eTA som indehaver af et canadisk pas, vil systemet enten forhindre dig i at indsende din ansøgning, eller din eTA-anmodning vil blive annulleret, da du vil blive anset for at være canadisk statsborger.

Hvis du ønsker at rejse til Canada uden en eTA eller et visum, skal du have et gyldigt canadisk pas eller få en tilladelse under særlige omstændigheder (se nedenfor).

Et canadisk pas beviser, at en rejsende har ret til at rejse ind i landet uden at skulle igennem ansøgningsprocessen for eTA eller besøgsvisum. Det canadiske pas skal være gyldigt og strække sig ud over den dato, hvor du planlægger at vende tilbage til dit ikke-canadiske hjemland.

What are the Canada eTA requirements for travellers with multiple citizenships?
Hvad er kravene til Canada eTA for rejsende med flere statsborgerskaber?

Kan jeg som borger i Canada og borger i et andet land flyve til Canada med et pas, der ikke er udstedt af Canada?

Canadiske statsborgere, inklusive dem med dobbelt statsborgerskab, skal flyve til Canada på et gyldigt canadisk pas. Der er særlige omstændigheder, hvor canadiske statsborgere kan rejse til Canada uden et canadisk pas.

Forestående afrejsedato

En omstændighed er, når en canadisk statsborger skal rejse ind i Canada inden for et par dage, eller den rejsende er i lufthavnen og ikke har et canadisk pas. Disse personer kan ansøge om en særlig tilladelse. I tilfælde af at godkendelsen gives, vil der blive givet tilladelse til at gå ombord på et fly ved hjælp af et ikke-canadisk pas, så længe passet er gyldigt.

Dobbelt amerikansk-canadiske statsborgere

Alle, der rejser ind i Canada med et gyldigt amerikansk pas, behøver ikke et canadisk pas, et canadisk visum eller en eTA for at flyve til Canada. Amerikanske statsborgere, herunder dem med dobbelt amerikansk-canadisk statsborgerskab, skal medbringe passende identifikation og sikre, at de overholder de grundlæggende standarder og krav for at rejse ind i Canada.

Hvad skal jeg som amerikansk statsborger vise grænsemyndighederne for at komme ind i Canada?

Amerikanske statsborgere, inklusive dem med dobbelt amerikansk-canadisk statsborgerskab, skal fremvise passende identifikation og sikre, at de overholder de grundlæggende krav for at kunne flyve til Canada. Alle, der rejser med et gyldigt amerikansk pas, behøver ikke et canadisk pas, et canadisk visum eller en eTA for at rejse ind i landet.

Som dobbelt statsborger i USA og et andet land, skal jeg så ansøge om en eTA?

En eTA er ikke nødvendig for at rejse ind i Canada, hvis du rejser med et gyldigt amerikansk pas.

Amerikanske statsborgere, herunder amerikansk-canadiske statsborgere, skal medbringe passende identifikation og opfylde de grundlæggende krav for at kunne rejse ind i Canada. Du behøver ikke et canadisk pas, et canadisk visum eller en eTA for at flyve til Canada, hvis du rejser med et gyldigt amerikansk pas.

Hvilke dokumenter skal jeg have med, når jeg ansøger om en eTA som permanent bosiddende i USA og indehaver af et Green Card?

Når du ansøger om en eTA, skal du have et pas fra det land, du er statsborger i, samt bevis på lovlig permanent opholdstilladelse, f.eks. et gyldigt amerikansk Green Card, der beviser permanent opholdstilladelse, eller et gyldigt ADIT-stempel (Alien Documentation Identification and Telecommunications System).

Når du laver en eTA-ansøgning, skal du indtaste dit Green Card-nummer eller dit ADIT-stempelnummer i det felt, der er reserveret til nummeret på det amerikanske registreringskort for fastboende udlændinge eller Green Card-nummeret.

Hvad du skal tage med til lufthavnen: En eTA er knyttet elektronisk til et pas, så du behøver ikke at printe nogen dokumentation ud som bevis på, at du har en godkendt eTA. Men for at gå om bord på et fly til Canada skal du have det pas, du brugte, da du ansøgte om din eTA, samt bevis for lovligt permanent ophold i USA, såsom et gyldigt Green Card eller et pas med et gyldigt ADIT-stempel.

Som lovligt bosiddende i USA og indehaver af et Green Card vil mit hjemland ikke udstede et pas til mig. Kan jeg indsende en eTA-ansøgning ved hjælp af en anden type dokument?

Ja, det kan du godt. Hvis du ikke kan få et pas fra dit hjemland, fordi myndighederne ikke vil udstede pas til personer, der er fastboende i andre lande, kan du som fastboende i USA og Green Card-indehaver indsende en eTA-ansøgning ved hjælp af et I-571 U.S. Refugee Travel Document eller et I-327 Permit to re-enter the United States.

Det eTA-ansøgningsfelt, der er reserveret til pasnummeret, kan bruges til at indtaste det relevante rejsedokument. Der vil så blive lavet et elektronisk link mellem rejsedokumentet og din eTA-ansøgning.

Hvis din eTA-ansøgning bliver godkendt, kan du rejse til Canada uden at skulle have visum. Bemærk venligst, at når du rejser til Canada, uanset hvordan du rejser, skal du altid have dit gyldige Green Card med dig for at bevise, at du er en lovlig fastboende i USA.

Skal jeg som lovligt bosiddende i USA og Green Card-indehaver, der rejser i bil til Canada, indhente en eTA?

Du har ikke brug for en eTA, når du rejser ind i Canada i bil eller ad søvejen. Du har kun brug for en eTA, når du flyver til Canada.

Når du rejser til Canada, skal du altid medbringe bevis for din lovlige permanente opholdsstatus i USA, f.eks. et gyldigt og ikke udløbet Green Card eller et ADIT-stempel (Alien Documentation Identification and Telecommunications System) i dit pas.