Hvad er Canadas eTA-krav til rejsende med flere statsborgerskaber?

Redigeret: Mar 10, 2020 | Tags: Canada eTA flere statsborgerskaber, Canada eTA spørgsmål

Skal jeg have en eTA for at besøge Canada som canadisk statsborger?

Nej, du har ikke brug for en eTA, hvis du er en canadisk statsborger. Dette gælder også personer, der er dobbeltborgere, såsom dem, der har et canadisk pas og et pas fra et eTA-støtteberettiget land. Hvis du forsøger at ansøge om en eTA som Canadisk pasholder, vil systemet enten forhindre dig i at indsende din ansøgning, eller din eTA-anmodning annulleres, da du vil blive betragtet som en canadisk statsborger.

Hvis du ønsker at rejse til Canada uden eTA eller visum, skal du have et gyldigt canadisk pas eller få tilladelse under særlige omstændigheder (se nedenfor).

Et canadisk pas beviser, at en rejsende har ret til at komme ind i landet uden at skulle gennemgå eTA eller besøgervisum ansøgningsprocessen. Det canadiske pas skal være gyldigt og strække sig ud over den dato, hvor du planlægger at vende tilbage til dit ikke-canadiske hjemland.

Kan jeg flyve til Canada som borger i Canada, såvel som en borger i et andet land, ved hjælp af et pas, der ikke er udstedt af Canada?

Canadiske statsborgere, herunder personer med dobbelt statsborgerskab, skal flyve til Canada med et gyldigt canadisk pas. Der er særlige omstændigheder, hvor canadiske borgere kan rejse til Canada uden et canadisk pas.

Nærmeste afrejsedato - Én omstændighed er, når en canadisk statsborger skal rejse til Canada inden for et par dage, eller den rejsende er i lufthavnen og ikke har et canadisk pas. Disse personer kan indgive en ansøgning om en særlig tilladelse. I tilfælde af at godkendelse gives, vil der blive givet tilladelse til at gå ombord på et fly med et ikke-canadisk pas, så længe passet er gyldigt.

Dobbelt amerikansk-canadiske borgere - Enhver, der ankommer til Canada med et gyldigt amerikansk pas, har ikke brug for et canadisk pas, et canadisk visum eller en eTA for at flyve til Canada. Amerikanske statsborgere, inklusive personer med dobbelt amerikansk-canadisk nationalitet, skal medbringe passende identifikation og sikre, at de overholder de grundlæggende standarder og krav for at komme ind i Canada.

Hvad skal jeg som amerikansk statsborger vise grænsemyndighederne for at komme ind i Canada?

Amerikanske borgere, herunder personer med dobbelt amerikansk-canadisk statsborgerskab, skal give passende identifikation og sikre, at de overholder de grundlæggende krav for at flyve til Canada. Enhver, der rejser med et gyldigt amerikansk pas, behøver ikke et canadisk pas, et canadisk visum eller en eTA for at komme ind i landet.

Skal jeg som dobbeltborger i USA plus et andet land, ansøge om en eTA?

En eTA er ikke påkrævet for at komme ind i Canada, forudsat at du rejser ved hjælp af et gyldigt amerikansk pas.

Amerikanske borgere, herunder amerikansk-canadiske statsborgere, skal medbringe passende identifikation og opfylde de grundlæggende krav for at komme ind i Canada. Du har ikke brug for et canadisk pas, et canadisk visum eller en eTA for at flyve til Canada, hvis du rejser med et gyldigt amerikansk pas.

Hvilke dokumenter skal jeg have, når jeg ansøger om en eTA, som lovlig permanent amerikansk borger og Green Card-indehaver?

Når du ansøger om en eTA, skal du have et pas fra det land hvor du er statsborger, samt bevis for lovligt gyldigt permanent ophold, såsom et gyldigt amerikansk Green Card, der beviser permanent ophold eller et gyldigt ADIT-stempel (Alien Documentation Identification and Telecommunications System ).

Når du opretter en eTA-ansøgning, skal du indtaste dit Green Card-nummer eller dit ADIT-stempelnummer i det felt, der er forbeholdt U.S. lovligt fastboende registreringskortnummer eller Green Card-nummer.

Hvad du skal medbringe til lufthavnen - En eTA er elektronisk knyttet til et pas, så du behøver ikke at udskrive dokumentation, som bevis for at have en godkendt eTA. For at gå ombord på et fly til Canada skal du dog have det pas, du brugte, da du ansøgte om din eTA, samt bevis for lovligt amerikansk permanent ophold, såsom et gyldigt Green Card eller et pas med et gyldigt ADIT-stempel.

Som lovlig permanent Amerikansk borger og Green Card-indehaver, vil mit hjemland ikke udstede et pas til mig. Kan jeg indsende en eTA-ansøgning ved hjælp af en anden type dokument?

Ja du kan. Hvis du er lovlig permanent borger i USA og Green Card-indehaver, kan du indsende en eTA-ansøgning ved hjælp af et I- 571 US Refugee Travel Document eller en I-327 tilladelse til at komme ind i USA igen.

ETA-ansøgningsfeltet, der er reserveret til pasnummeret, kan bruges til at indtaste det relevante rejsedokument. Der oprettes derefter et elektronisk link mellem rejsedokumentet og din eTA-ansøgning.

Hvis din eTA-ansøgning bliver godkendt, kan du rejse til Canada uden et visum. Bemærk, at du, når du rejser til Canada, uanset hvordan du rejser, altid skal have dit gyldige Green Card med dig for at bevise, at du er en lovlig borger i USA.

Skal jeg have en eTA som lovlig fast borger i USA og indehaver af Green Card der rejser med bil til Canada?

Du har ikke brug for en eTA, når du krydser til Canada i bil eller til søs. Du har kun brug for en eTA, når du flyver til Canada.

Når du rejser til Canada, skal du altid medbringe bevis for din lovlige permanente amerikanske opholdsstatus, såsom et gyldigt og ikke udløbet Green Card eller et ADIT-stempel (Alien Documentation Identification and Telecommunications System) i dit pas.

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA