Hvad er Canadas NEXUS-program?

Redigeret: Aug 07, 2023 | Tags: Canada eTA, Canada Adgangskrav

Hvis du besøger Canada ofte, leder du muligvis efter en måde at reducere mængden af tid brugt ved grænseovergange. En måde at gøre dette på er at gøre brug af NEXUS-programmet. Dette fælles amerikansk-Canada fremskyndede grænsekontrolsystem forhåndsgodkender nogle rejsende, hvilket giver dem mulighed for at bruge reserverede indgangsbaner ved landgrænseovergange og særlige kiosker i lufthavne.

At kvalificere sig til NEXUS kræver lidt ekstra indsats, men det kan spare dig for en betydelig mængde tid, når du rejser ind i Canada eller USA, især hvis du foretager rejsen ofte.

Hvem er kvalificeret til NEXUS

For at ansøge om NEXUS skal du være statsborger eller permanent bosiddende i et kvalificeret land. Dette betyder for det meste borgere eller fastboende i enten Canada eller USA, selvom borgere i Mexico, der har Viajero Confiable-medlemskaber, også er berettigede. Voksne ansøgere skal også betale et ansøgningsgebyr på $50 (USD).

NEXUS godkendelse

Ansøgning om NEXUS garanterer ikke accept. For at modtage dit NEXUS-medlemskab skal du gennemgå en immigrationsstatuskontrol og sikkerhedsscreening. Når dette er afsluttet, vil du blive interviewet af både Canada Border Services Agency (CBSA) og US Customs and Border Protection (CBP). Hvis denne fase af ansøgningen lykkes, modtager du dit NEXUS-kort.

Fornyelse af dit NEXUS-kort

Dit NEXUS-kort er gyldigt i fem år fra udstedelsesdatoen. Fornyelsesprocessen begynder omkring seks måneder før udløb og kan involvere at blive udvalgt til en anden samtale.

Brug af dit NEXUS-kort

Når du har fået udstedt dit kort, kan du bruge det til at komme ind i Canada (eller USA) via luft, land og vand. Denne artikel dækker brugen af dit NEXUS-kort til at rejse til Canada; procedurerne for indrejse i USA er ens, men ikke identiske. Du skal aktivere dit NEXUS-kort online, før du rejser til Canada.

Indrejse i Canada med fly

Du kan bruge dit NEXUS-kort, når du flyver til Canada, så længe du ankommer til en deltagende lufthavn. De nøjagtige tilgængelige NEXUS-tjenester varierer lidt fra lufthavn til lufthavn. De mest almindelige er ansigtsverifikationskiosker. Disse selvbetjente kiosker er tilgængelige i:

  • Billy Bishop Toronto City Airport
  • Calgary International Airport
  • Edmonton International Airport
  • Halifax Stanfield International Airport
  • Montreal-Trudeau International Airport
  • Ottawa Macdonald-Cartier International Airport
  • Toronto Pearson International Airport
  • Vancouver International Airport

Derudover kan NEXUS eGates findes i Toronto Pears International Lufthavn ved Terminal One samt i Winnipeg James Armstrong Richardson International Lufthavn.

Disse kiosker og eGates giver dig mulighed for at bekræfte din identitet ved hjælp af en selvbetjeningsproces. Kiosken eller eGate tager dit billede og udsteder en printet kvittering til dig, som du kan tage med ind i toldhallen. Første gang du bruger en NEXUS-kiosk eller eGate, skal du scanne dit pas for at bekræfte din identitet. Hvis kiosken eller eGate ikke fungerer, kan du bruge specialserviceskranken som et alternativ.

Hvis du medbringer mere end $10.000 (CAD) i penge eller pengeinstrumenter, må du ikke bruge en NEXUS-kiosk eller eGate.

Flyrejser og eTA

Hvis du flyver til Canada, skal du muligvis ansøge om en elektronisk rejsetilladelse (eTA) før din rejse. Hvis du er permanent bosiddende i USA eller statsborger i Mexico, skal du ansøge om en eTA på forhånd. Da eTA-behandlingstider kan variere, er det bedst at ansøge om din eTA, før du bestiller din flyrejse. At være NEXUS-medlem fritager dig ikke fra kravet om at ansøge om en eTA. Kun amerikanske statsborgere og statsborgere i Canada behøver ikke at ansøge om en eTA.

Rejs til Canada ad vandvejen

Hvis du ankommer til Canada ombord på et marinefartøj, kan du få adgang til NEXUS-tjenester på over 400 steder. Mindst 30 minutter, men mindre end fire timer før du ankommer, skal bådføreren (dvs. kaptajnen, ejeren eller anden person med ansvar for fartøjet) ringe til NEXUS Telephone Reporting Center (TRC) for at identificere fartøjet og give tidspunkt og sted for ankomst. Bådføreren skal også oplyse navne og andre oplysninger til alle NEXUS-medlemmer om bord. Det er også bådførerens ansvar at sikre, at alle NEXUS-passagerer medbringer den nødvendige rejsedokumentation. Når dette er gjort, udsteder TRC et rapportnummer, som rapportmesteren kan give grænseofficererne.

For at bruge NEXUS-procedurer, når de ankommer til Canada ad vandvejen, skal alle passagerer på fartøjet være NEXUS-medlemmer.

Sørejser og eTA

I modsætning til flyrejser kræver sørejser til Canada ikke en eTA for hverken fastboende i USA eller mexicanske statsborgere. Men hvis du er fastboende i USA eller mexicansk statsborger, skal du fremlægge dokumentation for at bevise din status. Dette betyder et pas, hvis der er tale om en mexicansk statsborger, eller et pas og et greencard for en amerikansk fastboende.

Indrejse i Canada over land

21 landegrænseovergange til Canada har NEXUS-baner. For at komme ind i Canada ved hjælp af en af disse krydsninger skal du køre ind på den angivne vognbane og trække op til kortlæseren. Hold dit NEXUS-kort op til nærhedslæseren, og fortsæt derefter til standen, hvor en grænsebetjent vil udføre en visuel inspektion. Du kan blive bedt om at flytte ind i inspektionsområdet; ellers kan du fortsætte til Canada.

Hvis du bor i Canada, kan du bruge et rejseerklæringskort (TDC) til at deklarere alle varer, du medbringer, og betale eventuel skyldig skat eller afgifter. Du skal blot udfylde kortet, inklusive dine kreditkortoplysninger, hvis det er nødvendigt, og smid det i den sikre boks, der er placeret i nærheden af grænsetjenesternes stand. Dit kort vil blive faktureret for ethvert skyldigt beløb.

Som med andre former for NEXUS grænsepassage gælder nogle begrænsninger for at komme ind i Canada over land ved hjælp af dit NEXUS-kort. Du skal deklarere alle kontrollerede eller begrænsede genstande, eller genstande, hvis værdi overstiger dine personlige tillæg. Derudover kan du ikke bruge NEXUS-banen, hvis nogen i dit køretøj ikke er NEXUS-medlem. Hvis du har passagerer, der ikke er NEXUS-medlemmer, skal du bruge de almindelige indgangsbaner.

Landadgang og eTA

At komme ind i Canada via land svarer til at komme ind i landet ad søvejen: du behøver ikke at ansøge om en eTA før du gør det. Tilsvarende, hvis du er fast bosiddende i USA eller mexicansk statsborger, skal du medbringe dit pas (og greencard, hvis det er relevant) som bevis på dit ophold eller statsborgerskab.

Rejse med kæledyr

Du kan tage de fleste kæledyr med dig, når du rejser ind i Canada ved hjælp af NEXUS. Du skal medbringe bevis for dyrets rabiesvaccination, som tydeligt skal identificere dyret og den anvendte vaccine sammen med dets serienummer og udløbsdato. Hunde og katte under tre måneder kræver ikke vaccinationsattester.

Du må ikke medbringe kæledyrsfugle eller forbudte dyr gennem en NEXUS-bane eller -kiosk. Derudover betragtes dyr, der bringes ind til kommercielle formål, såsom avl, ikke som kæledyr og er derfor ikke tilladt i NEXUS baner.

NEXUS fordele

Det kan tage lidt ekstra tid at ansøge om et NEXUS-kort og sætte sig ind i de relevante regler, men tidsbesparelsen ved grænseovergange kan være betydelige. Hvis du regelmæssigt rejser til Canada fra USA, er et NEXUS-medlemskab en fantastisk måde at fremskynde og forenkle din grænsepassageoplevelse.