Visum til Toronto, Ontario

Redigeret: Sep 04, 2023 | Tags: Canada visum, Canada eTA

Visum til Toronto, Ontario

Introduktion

Denne artikel giver oplysninger om at få et visum til Toronto eller en eTA til personer, der leder efter den rigtige rejsetilladelse. Et gyldigt visum til Toronto, eller eTA, vil være påkrævet før din rejse til Canada.

Visum og eTA oversigt

For at sikre, at dine rejseplaner kører problemfrit, skal du sørge for, at du er bekendt med de nye adgangskrav, som kræver, at du har en let tilgængelig elektronisk rejsetilladelse (eTA) eller et visum til Toronto. Dette gælder for visumfritagne statsborgere, selvom de blot er i transit. Amerikanske statsborgere, canadiske statsborgere, dem med et gyldigt canadisk visum, dobbelt-borgere og fastboende er undtaget fra ordningen. Den gode nyhed er, at en eTA normalt godkendes inden for få minutter, og du kan ansøge online. Derudover er din eTA gyldig i 5 år eller så længe dit pas er gyldigt, alt efter hvilken dato der kommer først.

Med en eTA kan du besøge Canada så ofte du vil og nyde korte ophold, normalt op til 6 måneder ad gangen. Der er over 50 lande, der er en del af det canadiske eTA-program. Rejseformål tilladt i henhold til Canadas eTA omfatter turisme, forretningsbesøg, medicinske og transitformål. Rejsende, der ikke er berettiget til eTA, nægtes en eTA eller de, der ønsker at besøge Canada af andre årsager end dem, der er tilladt i henhold til eTA, skal anskaffe det rigtige visum til Toronto, der matcher formålet med deres ophold.

Canadisk elektronisk rejsetilladelse (eTA)

Den canadiske eTA er en elektronisk rejsetilladelse, der har til formål at forenkle processen med at komme ind i Canada til almindelige rejseformål såsom turisme, forretning eller transit. Personer, der ønsker at besøge Canada i under seks måneder med henblik på turisme, forretning, transit eller for at modtage medicinsk behandling, kan være berettigede. En canadisk eTA udstedes i op til fem år fra godkendelsesdatoen eller indtil datoen for passets udløb, alt efter hvad der kommer først.

Den canadiske eTA gør det muligt for pasindehavere fra snesevis af lande at ansøge online om rejsetilladelse uden behov for et visum til Montreal.

Der er en bred vifte af anvendelser for en canadisk eTA, fra at deltage i familiebryllup til at tale ved en forretningskonference. Der er dog begrænsninger for at bruge en eTA. Hvis den anvendes på en uautoriseret måde, kan en godkendt eTA tilbagekaldes fra en ansøger. Det er derfor vigtigt at sikre, at eTA-ansøgere forstår det fulde omfang af tilladte rejseanvendelser af en eTA. 

Godkendt erhvervsbrug

Selvom en canadisk eTA typisk betragtes som en turistrejsetilladelse, kan den også bruges til forretningsformål.

Med en eTA kan rejsende besøge Canada for at mødes med forretningsforbindelser, afvikle en handel eller forhandle en forretningskontrakt. Selvom det ikke er et arbejdsvisum, kan en canadisk eTA bruges til at afholde forretningsmøder i Canada. Hvis du planlægger at rejse til Montreal til et forretningsmøde ved hjælp af en eTA, kan du blive bedt om at fremlægge yderligere dokumentation under din eTA-ansøgning eller ved den canadiske grænse. Du vil sandsynligvis blive bedt om at bevise, at din primære indtægtskilde er modtaget uden for Canada, og at din arbejdsgiver også er baseret uden for Canada.

Du kan også deltage i en forretningskonference i Canada med en canadisk eTA. Hvis du bruger din eTA til dette formål, kan du blive bedt af canadisk immigrationspersonale om at bevise, at du ikke er ansat eller søger arbejde i Canada. 

Godkendt turismebrug

De fleste mennesker får en eTA til turistformål. Tilladte turismeformål omfatter aktiviteter såsom sightseeing og besøg hos venner eller familie.

Godkendt transitbrug

En canadisk eTA kan også bruges til transitformål, hvor en rejsende skifter fly på canadisk territorium, mens de er på vej til en ikke-canadisk destination.

Uautoriseret brug

Selvom der er mange godkendte anvendelser for en canadisk eTA, er der også nogle ting, du ikke lovligt kan gøre med en eTA.

Du må ikke arbejde i Canada med en eTA. Selvom du kan bruge en eTA til nogle forretningsformål, kan du ikke have eller opnå beskæftigelse i Canada ved at bruge en eTA. Du skal således søge om et arbejdsvisum, hvis du ønsker at blive ansat i Canada. Det gælder uanset om du vil flytte din karriere til Montreal eller håber på midlertidig ansættelse. Du kan ikke acceptere betaling for noget arbejde i Canada uden et ordentligt canadisk arbejdsvisum.

Du kan heller ikke studere i Canada ved hjælp af en eTA. Du skal have et canadisk studievisum, hvis du vil gå i skole i Canada. 

Krav, der påvirker eTA-kvalificering

  1. Du kan kun bruge en eTA til at komme ind i Canada via fly.
  2. Du må ikke have nogen tidligere afvisninger af at komme ind i Canada og ingen tidligere deportationshistorik i Canada. Hvis det er tilfældet, vil du sandsynligvis blive nægtet en eTA.
  3. Du skal have et elektronisk pas.
  4. Du må ikke have nogen meget smitsomme sygdomme, såsom tuberkulose, på tidspunktet for dit besøg eller på tidspunktet for din eTA-ansøgning.
  5. Du må ikke tidligere være dømt for nogen forbrydelser, der forårsager alvorlig skade på personer eller ejendom.

Canada eTA ansøgningsproces

For at ansøge om en eTA skal du bruge dit pas og ansættelsesoplysninger. Du bør afsætte mellem 15-20 minutter pr. ansøgning. Ansøgninger behandles og godkendes normalt inden for få minutter for de fleste ansøgere. På grund af forbedret og automatiseret sikkerhedsscreening kan din ansøgning dog blive markeret og kræve en manuel gennemgang. Under en manuel gennemgang vil du blive bedt om at give yderligere oplysninger eller dokumentation for at behandle din eTA-ansøgning. Undladelse af at give disse oplysninger eller dokumentation rettidigt under den manuelle gennemgang vil resultere i en afvist eTA-ansøgning.

Hvis du er berettiget til en eTA, kan du komme i gang med din ansøgning.

Typer af canadiske visa og tilladelser

Canadiske eTA'er er kun for personer fra visumfritagne lande og fastboende i USA. Hvis du ikke er fra et visumfritaget land, ikke er amerikansk statsborger og ikke er permanent bosiddende i USA, så skal du have et visum til Montreal.

Turistvisum

Et canadisk turistvisum er kendt som et midlertidigt opholdsvisum, eller TRV for kort. Ligesom en eTA kan du ansøge om dette online. Du kan også ansøge ved hjælp af en papirbaseret ansøgning. Ansøgningen kræver flere oplysninger og medfører længere behandlingsfrister end en eTA-ansøgning.

Arbejdstilladelse

Hvis du planlægger at arbejde i Canada, enten midlertidigt eller på ubestemt tid, skal du have en arbejdstilladelse ud over din eTA eller TRV. Før du kan ansøge om en arbejdstilladelse, skal du normalt have et jobtilbud fra en canadisk arbejdsgiver, selvom det nogle gange er muligt at give afkald på dette krav afhængigt af erhverv eller den type arbejde, en person er i stand til at udføre i Canada.

Du kan søge om arbejdstilladelse enten online eller på papir. Når du søger, skal du bekræfte, at du kun vil arbejde for den specifikke arbejdsgiver, der har tilbudt dig et job, og at du vil forlade Canada, når din ansættelse er slut.

Studietilladelse

Studietilladelser ligner arbejdstilladelser. For at søge om studietilladelse skal du også have en TRV eller eTA. Alle studerende skal have en studietilladelse med meget få undtagelser. Medmindre du går i børnehave, skal du planlægge at ansøge om studietilladelse.

Du kan ansøge om et studievisum online eller på papir. Du skal acceptere, at du forlader Canada ved afslutningen af dine studier (medmindre du efterfølgende får en arbejdstilladelse), og du skal vise, at du har tilstrækkelig økonomisk støtte til at bo i Canada.

Canadisk visumansøgningsproces

For at ansøge om et canadisk visum er der et antal trin, som skal følges. Du kan enten ansøge online eller på papir. For begge typer ansøgninger vil du blive bedt om at vælge det land, hvor du ansøger fra, samt give nogle oplysninger om din berettigelse til dine ønskede rejseformål.

Online ansøgning (berettigelsesbegrænsninger)

Onlineansøgningen inkluderer en instruktionsvejledning, som skal bruges til at udarbejde de dokumenter og formularer, der er nødvendige for at indsende din Canada-visumansøgning. Det er dog kun kvalificerede ansøgere, der kan ansøge om et canadisk visum online.

Papirbaseret ansøgning

For at ansøge om et canadisk visum ved hjælp af den papirbaserede ansøgning, skal du først downloade og udskrive ansøgningspakken, som indeholder alle de relevante formularer, du skal udfylde. Når du er færdig, skal du betale et gebyr for at behandle din visumansøgning. Når du har betalt, kan du indsende din visumansøgning til behandling.

Toronto rejseinformation

Fra betagende vandfald og nationalparker til storslåede menneskeskabte tårne og spektakulære attraktioner i havet byder Ontario på et væld af aktiviteter for besøgende for enhver smag. Ontario er hjem til Canadas største by, Toronto, og dens hovedstad Ottawa. Byen indeholder en skattekiste af ædelstene, der bare venter på at blive opdaget af den eventyrlystne rejsende. 

Storslåede vandfald

Ingen tur til Canada ville være komplet uden et besøg til de verdensberømte Niagara Falls. Det største af de 3 vandfald, der udgør Niagara, er det berømte Horseshoe Falls. Dette forbløffende vidnesbyrd om naturens kraft fosser over svimlende 57 meter og skaber et dynamisk og uigennemtrængeligt vandtæppe, der strækker sig over Canada og Amerika. Vandfaldene er lette at finde, da de er placeret ved byen af samme navn, Niagara Falls. Fantastisk udsigt venter, mens du går turiststriben til kanten af kløften, hvor du enten kan tage billeder til dit hjertes lyst, eller bare stirre med bred mund på denne storslåede udfoldelse af naturlig kraft.

Parliament Hill

Fra naturens håndværk til menneskers, byder Parliament Hill på en ret kongelig udsigt med sine tårne og tårne. Det mest fremtrædende er Peace Tower, som stiger 90 meter op i luften med det statslige Senat og Houses of Parliament på begge sider. Hele strukturen har udsigt over den fredfyldte Ottawa-flod, hvilket gør omgivelserne til et behageligt sted at slappe af og nyde den historiske stemning.

Naturparker

Canada er synonymt med sine naturparker, som kan prale af nogle af de smukkeste i verden. Uanset om du leder efter vandbaseret sjov såsom kanosejlads eller landbaseret vandring med en fantastisk udsigt, mens du går, vil Ontarios nationalparker helt sikkert ikke skuffe. Georgian Bay Islands National Park og Fathom Five National Marine Park er perfekte til vandfyldte eventyr, uanset om du dykker eller sejler, mens Algonquin, Killarney Provincial Parks, French River og Bruce Peninsula National Park byder på storslåede skove og søer overalt.

Marine liv

Hvis du ønsker at komme tæt på hvalrosser, søløver, delfiner, endda spækhuggere, er MarineLand et absolut must på din rejseplan. Et hit blandt familier er også at se hvidhvalerne ved Arctic Cove. Som en ekstra bonus indeholder parken også nogle vilde ture, herunder den passende navngivne Sky Screamer, en 137 meter shoot and drop tur for dem, der ønsker at tilføje noget adrenalinbaseret sjov til hele oplevelsen.

Kunst

For kunstelskere er Art Gallery of Ontario et must see med sin vægt på afrikansk og oceanisk kunst. Du kan også nyde værker fra renæssancen og barokken samt se nutidige kunstnere arbejde i galleriets værksteder og måske endda gennemse det omfattende bibliotek. Nogle af verdens mest berømte udstillinger har været vært her og vil uden tvivl fortsætte med at gøre det.

CN Tower

CN Tower, der er synligt fra hele byen, kommer virkelig til sin ret om natten, når det lyser op i gigantisk beacon-stil. For at få den fulde oplevelse vil du sandsynligvis gerne komme til toppen. Tag elevatoren direkte til observationsdækket og restauranten, hvor du vil blive forkælet med udsigt over byen og Lake Ontario og muligvis, hvis det er særligt tydeligt, dampene fra de mægtige Niagara Falls. En anderledes udsigtsoplevelse venter om natten, mens du ser byen gnistre med en million flerfarvede lys. En af Canadas mest ikoniske seværdigheder, CN Tower er et must see på dit canadiske eventyr.

Konklusion

Ontario har virkelig noget for enhver smag. Uanset om du kommer for naturens håndværk, menneskeskabte vidundere eller en blanding af begge dele, er du sikker på en mindeværdig tid, når du besøger den smukke by, Ontario.