Brug af ArriveCAN til at komme ind i Canada

Redigeret: Oct 12, 2022 | Tags: ArriveCAN, Canada Adgangskrav

Efterhånden som det bliver lettere at rejse til Canada, forbereder flere og flere rejsende sig på rejser til landet. Men selv folk, der regelmæssigt besøgte Canada før Covid-19-pandemien, vil opleve, at rejsereglerne har ændret sig. En af de vigtigste ændringer er introduktionen af ArriveCAN, regeringens rejseinformationsapp. Hvis du planlægger en rejse til Canada, er det afgørende at forstå, hvad ArriveCAN gør, og hvordan du bruger det, for en nem og sikker rejse.

Hvem skal bruge ArriveCAN?

ArriveCAN er obligatorisk for næsten alle rejsende, der rejser ind i Canada. Der er dog nogle undtagelser, primært baseret på tilgængelighed. Hvis du ikke er i stand til at bruge ArriveCAN på grund af et handicap, eller hvis dit land begrænser din adgang til appen eller webstedet, kan du blive fritaget. Tilsvarende, hvis adgangen til webstedet er blevet forstyrret for et stort område af en naturkatastrofe eller anden afbrydelse, kan du blive fritaget. Endelig behøver nogle kategorier af rejsende, såsom asylansøgere eller genbosatte flygtninge, ikke bruge ArriveCAN.

Du behøver muligvis heller ikke bruge ArriveCAN, hvis du passerer gennem Canada på vej til et andet land. Flyrejsende, der ikke forlader den sikre del af lufthavnen, men tager et tilslutningsfly til et andet sted end Canada, behøver ikke at indsende deres oplysninger ved hjælp af ArriveCAN. For de fleste mennesker er ArriveCAN dog påkrævet.

Download ArriveCAN

ArriveCAN-appen er tilgængelig til både Android- og iOS-enheder; du kan downloade den enten fra Google Play eller fra Apple App Store. Appen er gratis, så pas på sider, der hævder, at du skal betale for den. ArriveCAN er tilgængelig på engelsk, fransk og spansk.

Hvis du ikke har adgang til en Android- eller iOS-enhed, kan du bruge ArriveCAN via dens webgrænseflade. Webgrænsefladen kan også være nyttig, hvis du bruger hjælpeteknologi såsom en lup eller skærmlæser. Hvis du er en Internet Explorer-bruger, skal du skifte til en anden webbrowser, da webversionen af ArriveCAN ikke er kompatibel med IE.

Giv dine oplysninger

Når du logger på ArriveCAN, bliver du bedt om at give detaljer om dig selv og om din rejse. Du skal have adgang til dine rejsedokumenter, såsom pas og visa. Når du har afsluttet din første indsendelse, vil du være i stand til at gemme personlige oplysninger for hver rejsende, hvilket betyder, at du ikke behøver at indsende disse oplysninger igen, næste gang du vil besøge Canada.

For hver person, der rejser på rejsen, skal du indsende alle kontaktoplysninger. Derudover skal du angive årsagen til din rejse samt detaljerne for din rejse. Disse oplysninger inkluderer dine flyoplysninger, hvis du ankommer med fly, oprindelseshavn og boardingtidspunkt, hvis du ankommer ad søvejen, samt dato, klokkeslæt og ankomsthavn i alle tilfælde.

Forholdsregler mod covid-19

Hvis du er blevet fuldt vaccineret mod Covid-19, vil du blive bedt om at fremlægge bevis for din vaccination. For at blive betragtet som fuldt vaccineret, skal du have modtaget et komplet sæt doser af en af de vacciner, der accepteres af den canadiske regering. Din sidste dosis skal være modtaget mindst 14 dage før du planlægger at rejse ind i Canada. Derudover skal dokumentet, der beviser, at du er vaccineret, være på enten engelsk eller fransk; hvis det ikke er det, skal du levere en certificeret oversættelse.

Hvis du ikke er blevet vaccineret, eller hvis du er påbegyndt din vaccination, men ikke har afsluttet den, har du mere at gøre på ArriveCAN, inden du rejser. Forudsat at du får lov til at komme ind i landet -- begrænsningerne er meget strammere for ikke-canadiere, der ikke er blevet fuldt vaccineret -- skal du få en godkendt Covid-19-test og uploade resultatet til ArriveCAN. Dette kan enten være en molekylær test, såsom en polymerase kædereaktion (PCR) test, eller en antigentest. I tilfælde af en antigentest skal du tage testen inden for en dag inden din flyvning eller ankomst. Hvis du tager en molekylær test, skal du tage testen inden for 72 timer inden din flyvning eller ankomst. Den eneste undtagelse herfra er, hvis du tidligere har fået et positivt resultat på en molekylær test. Hvis dette skete mellem 10 og 180 dage inden dit fly eller ankomst, kan du også uploade resultatet til ArriveCAN og bruge det som bevis på en tidligere infektion.

Både vaccinerede og uvaccinerede rejsende skal uploade en karantæneplan til ArriveCAN. Denne plan vil normalt ikke gælde for dig, hvis du er fuldt vaccineret, men du skal stadig uploade den, hvis du skal i karantæne. Hvis du ikke er vaccineret, skal du i karantæne, medmindre du er fritaget (for eksempel hvis du rejser til Canada for at levere væsentlige tjenester). Din karantæneplan skal vise, at du har adgang til et sted, hvor du kan opholde dig i 14 dage med adgang til mad, vand og andre fornødenheder. Du skal være i stand til at undgå kontakt med andre mennesker, herunder familie og venner. Hvis du skal i karantæne, vil du også bruge ArriveCAN til at rapportere, når du ankommer til dit karantænested.

Din ArriveCAN-kvittering

Når du er færdig med at give dine oplysninger, vil du se en ArriveCAN-kvittering i appen. Hvis du afsluttede din indsendelse ved hjælp af webversionen af ArriveCAN, vil en kopi af kvitteringen blive sendt til den adresse, du har angivet. Denne kvittering bekræfter ikke de oplysninger, du har givet, eller bekræfter ikke din berettigelse til at komme ind i Canada. Det er dog stadig vigtigt som bevis på, at du har indsendt dine oplysninger efter behov. Du skal vise din kvittering til dit flyselskab eller et andet luftfartsselskab, før du går ombord. Når du ankommer til Canada, skal du vise din kvittering sammen med dit bevis for vaccination eller Covid-19 testresultater til en grænsevagt. Du kan gøre dette ved at tage et skærmbillede af kvitteringen, printe en kopi ud eller vise den digitale kvittering i din e-mail eller ArriveCAN-appen.

Din ArriveCAN-kvittering kan også hjælpe dig med at bekræfte, at du er kvalificeret til vaccineret rejsendestatus. Se efter et bogstav ved siden af dit navn på kvitteringen. Hvis du ser et (A), (V) eller (I) ved dit navn, har ArriveCan bekræftet, at du har uploadet dit bevis for vaccination. Hvis du ikke kan se dette brev, men er blevet fuldt vaccineret, skal du tjekke appen igen for at bekræfte, at du har uploadet al den nødvendige dokumentation.

Når du har modtaget din ArriveCAN-kvittering, kan du ikke redigere din indsendelse. Hvis du har brug for at ændre dine oplysninger (f.eks. hvis dine rejseplaner ændres), skal du oprette en ny indsendelse.

I alt bør det tage dig omkring 10 til 20 minutter at oprette din ArriveCAN-konto og udfylde din første indsendelse.

Efter du er ankommet

Hvis du er vaccineret, skal du ikke bruge ArriveCAN særlig meget, efter du ankommer til Canada. Selvom du bliver udvalgt til tilfældig Covid-19-screening, skal du ikke bruge appen til at rapportere dine testresultater. Følg i stedet instruktionerne, du modtager, når du bliver valgt til screening. Hvis du er medlem af en gruppeindsendelse, der inkluderer uvaccinerede rejsende, vil du modtage meddelelser, der er beregnet til gruppen. Derudover, hvis du bliver udvalgt til tilfældig screening, vil du modtage e-mails fra appen, der minder dig om testen.

Hvis du er uvaccineret, skal du bruge ArriveCAN under din test- og karantæneperiode. Du skal bruge den til at gennemføre daglige selvevalueringer, der overvåger dit helbred under karantæne, samt til at rapportere, at du har gennemført den test, du skal tage på den ottende dag i karantæne. Du vil modtage meddelelser fra appen, der beder dig om at fuldføre alle disse trin. Daglige selvevalueringer bør ikke tage mere end et par minutter at gennemføre.

Forudgående CBSA-erklæring

Hvis du flyver til enten Vancouver International Airport eller Toronto Pearson International Airport, kan du også bruge ArriveCAN til at udfylde din Canada Border Services Agency (CBSA) erklæring på forhånd, hvilket sparer tid ved ankomsten. Denne funktion er i øjeblikket kun tilgængelig for brugere af webversionen af ArriveCAN, ikke appen. Det er valgfrit at bruge den forudgående CBSA-erklæring; du kan stadig udfylde den ved ankomsten, hvis du foretrækker det.

Sletning af ArriveCAN

Når du har gennemført din rejse, eller endda mens du venter på at fuldføre din karantæneperiode, kan du slette ArriveCAN-appen. Hvis du skal gennemføre daglige check-ins, kan du bruge webversionen af ArriveCAN for at gøre det. Sletning af appen sletter ikke din konto, hvilket du kan gøre separat i appen eller på nettet. Men hvis du sletter din konto, før du kommer ind i Canada, vil din kvittering også blive slettet. Du skal registrere dig igen og indsende dine oplysninger igen, hvis du vil ind i landet.

At mestre ArriveCAN

ArriveCAN-appen og webservicen er en vigtig del af Canadas strategi for at håndtere spredningen af Covid-19, mens de stadig holder rejsende i bevægelse gennem landets lufthavne og på tværs af dets grænser. At indsende dine rejseoplysninger på ArriveCAN før afgang tager et par ekstra minutter, men det er med til at sikre, at din oplevelse ved grænsekontrol går glat, og at du og andre kan rejse sikkert til Canada.