Krav til COVID-19-vaccinerede rejsende

Redigeret: Nov 13, 2022 | Tags: Canada visum, COVID-19, Canada eTA

Med nye rejseregler for passagerer, der er blevet vaccineret mod Covid-19, er det nemmere at besøge Canada, end det har været på noget tidspunkt siden begyndelsen af pandemien. Der er dog stadig regler, der skal følges, så hvis du planlægger at rejse til Canada, skal du sørge for, at du har gjort alt, hvad du skal. Du skal kunne vise de canadiske myndigheder, at du er blevet vaccineret og testet, samt demonstrere, at du kan komme sikkert i karantæne, hvis du har brug for det. Undladelse af at give disse oplysninger kan føre til forsinkelser eller endda forhindre dig i at komme ombord på dit fly eller rejse ind i Canada. For at sikre en nem og sikker rejse, skal du sørge for at kende de regler, der gælder for vaccinerede internationale rejsende til Canada.

Hvem er en vaccineret rejsende?

Canadas nye rejseregler gælder for personer, der er blevet vaccineret. Men én dosis betyder ikke, at du automatisk er berettiget til disse undtagelser. For at opfylde kravene skal du have gennemført et fuldt dosisforløb for en af otte vacciner, der er anerkendt af den canadiske regering. Disse vacciner er:

 • AstraZeneca/COVISHIELD
 • Bharat Biotech
 • Janssen/Johnson & Johnson
 • Moderna
 • Novavax
 • Pfizer-BioNTech
 • Sinopharm BIBP
 • Sinovac

Du kan have fået to doser af den samme vaccine eller én dosis hver af to forskellige vacciner; begge er acceptable. Hvis du har fået Janssen/Johnson & Johnson-vaccinen, har du muligvis kun fået én dosis. Dette er den eneste vaccine, hvor en enkelt dosis kan kvalificere dig som vaccineret rejsende.

Datoen for din vaccination spiller også en rolle for at bestemme din vaccinerede rejsendestatus. Du skal have modtaget din sidste dosis mindst 14 dage før dit fly afgår (eller før datoen for din ankomst til Canada, hvis du rejser til lands eller til vands).

Bevis for din vaccinationsstatus

For at påvise, at du har modtaget de nødvendige doser, skal du have dokumentation for vaccination. Hvis det originale dokument ikke er på engelsk eller fransk, skal du have en bekræftet oversættelse til et af disse sprog. Oversættelsen skal være stemplet af eller være forsynet med medlemsnummer af en professionel oversætterforening. Når du rejser, skal du medbringe både originaldokumentet og oversættelsen; hold dem sammen.

Brug af ArriveCAN

Som alle rejsende til Canada skal vaccinerede rejsende registrere deres personlige oplysninger og rejseoplysninger ved hjælp af ArriveCAN. Denne mobilapp er tilgængelig til Android- og iOS-enheder fra Google Play eller App Store. Hvis du ikke har adgang til en Android- eller iOS-enhed, eller hvis du har brug for hjælpeteknologi såsom en skærmlæser, kan du bruge webversionen af ArriveCAN. ArriveCAN er tilgængelig på engelsk, fransk eller spansk.

Der er et lille antal undtagelser for rejsende, der ikke er i stand til at bruge ArriveCAN. For eksempel, hvis et handicap forhindrer dig i at bruge appen, eller hvis du rejser fra et område, hvor appen ikke er tilgængelig som følge af regeringens censur eller manglende internetadgang, kan du blive fritaget. På samme måde kan asylansøgere og flygtninge blive undtaget fra ArriveCAN-kravet. De fleste rejsende bliver dog nødt til at indsende deres rejseoplysninger ved hjælp af ArriveCAN.

Når du har oprettet en ArriveCAN-konto, vil du blive bedt om at indsende dine personlige oplysninger og rejseoplysninger. Dette skal ske inden for 72 timer før din ankomst til Canada. Du skal også fremlægge dokumentation for din karantæneplan, selvom fuldt vaccinerede rejsende typisk ikke behøver at gå i karantæne ved ankomsten. Denne plan er stadig påkrævet, både fordi den kan være nødvendig i tilfælde af en positiv test under screeningen, og fordi din berettigelse til den fuldt vaccinerede fritagelse først vil blive afgjort, når du ankommer.

Når du har gennemført din ArriveCAN-indsendelse, modtager du en kvittering, enten i appen eller via e-mail, hvis du bruger webversionen. Sørg for at tjekke kvitteringen for et brev ved siden af dit navn. Hvis du ser et (I), (V) eller (A), har ArriveCAN registreret din vaccinationsstatus.

Rejser med uvaccinerede børn

Selvom du er blevet vaccineret, rejser du måske med børn, der er for små til at have fået deres vaccinedoser. Alle uvaccinerede børn, der rejser med dig, skal fremlægge bevis for en Covid-19-test, før de går ombord på et fly, eller før de ankommer til Canada, hvis de rejser til lands eller til vands. De acceptable tests for rejser er:

 • en negativ antigentest inden for 24 timer inden rejsen
 • en negativ molekylær test inden for 72 timer inden rejsen
 • en positiv molekylær test mere end 10 men færre end 180 dage før rejsen.

Ved grænsen

Når du ankommer til Canada, skal du være i stand til at forevise grænsebetjente beviser på, at du har tilladelse til at komme ind i landet. Du skal være parat til at vise din ArriveCAN-kvittering samt dit bevis for vaccination. Dette kan være et originalt dokument eller en papirkopi; digitale kopier accepteres ikke. Du skal også bruge testresultaterne for alle uvaccinerede børn, der rejser med dig. Du skal kunne dokumentere din karantæneplan. Og de rejsedokumenter, du fremviser, såsom pas eller visa, skal matche dem, du har indsendt via ArriveCAN.

Screening efter ankomst

Covid-19-test efter ankomst til landet var engang obligatorisk for de fleste rejsende. Efter ændringer i rejserestriktioner skal de fleste vaccinerede rejsende ikke længere igennem denne proces. Nogle vaccinerede rejsende er dog stadig forpligtet til at tage test som en del af en tilfældig screeningsproces.

Når du ankommer til den canadiske grænse, kan en grænsebetjent fortælle dig, at du er blevet udvalgt til stikprøver. Hvis du har et uvaccineret barn over 5 år, der rejser med dig, skal det også testes. Denne test kunne udføres af en testtjeneste i lufthavnen; alternativt kan du modtage et hjemmetestsæt, som du kan tage med dig. Hvis du kommer ind i landet via landegrænsen til USA, vil du altid få udleveret et vatpindssæt.

Hvis du tager din test i en lufthavnstestfacilitet, bør du modtage dine resultater inden for cirka 72 timer. Hvis du modtager et hjemmetestsæt, skal du tage testen inden for 24 timer, følg de medfølgende instruktioner. Du bør modtage dine resultater inden for fire til syv dage.

Hvis du ankommer til Canada med fly, kan du registrere dig på forhånd hos testudbyderne i 16 canadiske lufthavne. Testudbyderne i Montreal og Quebec lufthavne kræver ikke forhåndsregistrering, men hvis du rejser gennem en anden lufthavn, kan du spare tid ved at forhåndsregistrere dig hos testudbyderen der. Når du registrerer dig, skal du sørge for at bruge den samme e-mailadresse, som du brugte, da du oprettede din ArriveCAN-konto.

Hvis du flyver til Abbotsford, Kelowna, Regina, Saskatoon, Vancouver eller Victoria lufthavne, er din testudbyder LifeLabs. Hvis din destination er Calgary, Edmonton, Halifax, Hamilton, Ottawa, St John's, Waterloo, Billy Bishop Toronto City eller Toronto Pearson lufthavne, er din testudbyder Switch Health. Endelig er Dynacare testudbyderen for Winnipeg lufthavn.

Selvom det kan tage et par dage for dig at modtage resultaterne fra din post-ankomst test, behøver du ikke at isolere dig selv, mens du venter på dem, så længe du ikke har nogen symptomer. Du behøver kun at isolere dig, hvis testen er positiv. Hvis du får et positivt testresultat, skal du isolere dig i 10 dage; desuden skal uvaccinerede børn, der rejser med dig, isolere sig i 14 dage, selvom de ikke selv tester positivt. Denne forlængede isolationsperiode afspejler den højere risiko for infektion for uvaccinerede rejsende.

Folkesundhedsforanstaltninger

Selvom du tester negativ for Covid-19 og ikke viser symptomer, skal du følge nogle enkle retningslinjer for folkesundheden, mens du er i Canada. I de første 14 dage af dit ophold skal du bære maske i offentlige rum. I samme periode bør du også føre et register over de steder, du besøger, og de personer, du kommer i tæt kontakt med. Du skal også opbevare papirkopier af dit vaccinationsbevis og den test, du tog, før du kom til Canada i den periode på 14 dage.

Uanset hvor længe du bliver i Canada, skal du altid følge lokale folkesundhedsinstruktioner og være opmærksom på symptomer på Covid-19-infektion. Lokale regler kan nogle gange være anderledes end føderale, så vær på udkig efter information om retningslinjer fra by- eller provinsmyndigheder. Når der er to regler, der kan gælde for en situation, skal du altid sætte sikkerheden først ved at vælge den strengere mulighed.

Ændring af regler

Efterhånden som coronavirus-situationen ændrer sig, vil reglerne, der regulerer rejser, ændre sig for at afspejle det. For at sikre, at du har gjort alt, hvad du skal gøre for at rejse, og for at sikre, at du ikke gør noget, du ikke behøver at gøre, skal du holde dig opdateret med reglerne for indrejse til Canada og være på udkig efter opdateringer.

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA