Rejse med medicinsk udstyr til Canada

Redigeret: May 28, 2022 | Tags: Grænsesikkerhed, Flyver til Canada, Flysikkerhed

Rejsende med medicinsk udstyr skal være opmærksomme på regler, når de rejser til Canada med fly. Det første trin i planlægningsprocessen er, at sådanne rejsende kontakter deres læge. Forespørg om det er sikkert for dig at rejse og passere de sikkerhedsmetaldetektorer, der er i brug ved forskellige kontrolpunkter. Rejsende bør også indsamle deres medicinske dokumenter, såsom bevis på recepter eller medicinsk handicap, da de muligvis har brug for dem under deres rejser.

Planlæg forud

Flyselskaber har strenge politikker, når det gælder håndbagage. Rejsende har normalt kun tilladelse til at bære højst to håndtasker. Denne grænse gælder dog ikke for mobilitetshjælpemidler, medicinsk udstyr og forsyninger. For dem, der skal rejse med batteridrevne mobilitetshjælpemidler eller kørestole, er det vigtigt at informere flyselskabet om det på forhånd. Det samme gælder også for personer, der muligvis har brug for hjælp til at gennemgå præ-boarding-processen.

Ved ankomsten til lufthavnen skal du gå over til linjen for Specielle Behov / Familiesikkerhed. Det anbefales, at alle rejsende med handicap eller særlige behov bruger denne linje, da sikkerhedsofficerer på disse stationer er veludstyrede til at tilbyde den ekstra hjælp, der måtte være nødvendig. Sørg for at informere officererne om, at du har et mobilitetshjælpemiddel, et kunstigt lem eller et medicinsk implantat, der enten kan blive påvirket eller udløse magnetfelterne, der er til stede i sikkerhedsmetaldetektorerne..

Pacemakere og andre medicinske enheder

Rejsende, der har insulinpumper, pacemakere og/eller andet medicinsk udstyr, skal informere screeningsofficerer om dette ved deres ankomst til screeningstationer. De medicinske oplysninger, der er indsamlet tidligere, er nødvendige for, at du kan bekræfte, at du faktisk har en eksisterende medicinsk tilstand. Hvor yderligere screening anses for nødvendig, vil screeningsofficeren sørge for, at den finder sted i et privat rum i lufthavnen.

Flyrejser med nåle

Visse medicinske tilstande kræver, at patienter rejser med sprøjter og nåle. Hvis du har en sådan tilstand, skal du sikre dig, at du har medbragt en lægeerklæring for at bekræfte denne tilstand. Bortset fra en lægeerklæring, kan du også give en stemplet forklaring fra din primære læge eller sundhedsfacilitet. I visse lande vil en rejsende sandsynligvis blive afhørt af luftfartsselskabet eller lufthavnens sikkerhedspersonale, hvis de findes rejser med sprøjter og nåle uden en god og/eller rimelig forklaring.

Hvis det er nødvendigt af medicinske årsager, kan sprøjterne og kanylerne placeres i håndbagagen. For bekræftelsesformål skal du kontrollere webstedet for den canadiske luftfartssikkerhedsmyndighed, for at bestemme de nødvendige dokumenter. Overvej også at kontrollere luftfartsselskabernes regler, da politikkerne kan variere lidt fra luftfartsselskab til luftfartsselskab og fra land til land.

Pre-boarding Screening og stomi

Inden du kan starte pre-boarding-processen, skal du sørge for at have informeret sikkerhedspersonalet på screeningsstationen om, at du har stomi. Du bliver nødt til at give dem en note fra lægen. Selvom denne dokumentation ikke er obligatorisk, hjælper det at have det med dig, for at strømline screeningprocessen. Som tidligere nævnt vil et privat søgeområde blive leveret med det samme, hvis yderligere screening er påkrævet.

Du kan pakke alle dine stomiforsyninger, dvs. tuber og poser i håndbagagen, som derefter screenes ved de indstillede kontrolpunkter. Tuber skal forberedes på forhånd ved at sikre, at du har skåret dem inden din rejsedato. Dette er især vigtigt, hvis du tror, at du muligvis skal bruge dem under flyvningen.

Indsætningsrør er undtaget fra væskebegrænsningerne. Rejsende skal dog præsentere rørene for screeningpersonalet separat ved først at fjerne dem fra den medfølgende bagage.

Yderligere medicinske genstande og mobilitetshjælpemidler, der er tilladt gennem sikkerhedsundersøgelsesområdet, inkluderer:

 • Kørestole
 • Stylus og skifer
 • Løbehjul
 • Braille notatagere
 • Krykker
 • Diabetesrelaterede forsyninger, udstyr og medicin
 • Stokke
 • Medicin
 • Vandrere
 • Værktøj til proteseudstyr
 • Proteseanordninger
 • CO2 personlige koncentratorer og ilt
 • Afstøbninger
 • Personligt supplerende ilt
 • Støttebøjler
 • Værktøj til montering/demontering af kørestol
 • Support apparater
 • Cochleaimplantater
 • Servicedyr
 • Høreapparater
 • Åndedrætsværn og maskiner med CPAP (kontinuerligt positivt luftvejstryk). Vandet i CPAP-maskinen er også udelukket fra flyselskabets væskebegrænsninger.
 • Apnø overvåger
 • Forstørrelsesanordninger
 • Ortopædiske sko
 • Adaptivt/hjælpende udstyr
 • Udvendigt medicinsk udstyr
 • Alt andet handicaprelateret udstyr og tilhørende medicinsk udstyr

Medicinsk godkendelse og forhåndsmeddelelse

Enhver rejsende, der har brug for batteridrevet medicinsk udstyr under deres flyvning, skal kontakte flyselskabsreservationsdisken mindst otteogfyrre timer før rejsen. Medicinsk godkendelse til at gå ombord på et fly er påkrævet for visse medicinske anordninger, såsom ventilatorer.

Det er vigtigt at bemærke, at medicinsk godkendelse ikke er påkrævet for rejsende, der har en BPAP- eller CPAP-maskine, der kræves til behandling af søvnapnø. Ikke desto mindre rådes det til at komme i kontakt med dit flyselskabs reservationskontor, hvis du har til hensigt at bringe maskinen om bord, selvom du ikke har til hensigt at bruge den.

Yderligere oplysninger om rejser med batteridrevet medicinsk udstyr

Ekstra batterier

Bekræft med flyselskabet om de accepterede batterityper og enheder. For reservebatterierne skal du sørge for, at de er pakket på en måde, der beskytter dem mod fysisk skade eller kortslutning. Overvej at placere hvert batteri i en separat plastpose eller en beskyttende pose og tape over alle de eksponerede terminaler. Overvej ellers at efterlade reservebatterierne i deres originale emballage.

Spildbare batterier

Indtjekket bagage - Spilbare batterier beregnet til brug med et batteridrevet medicinsk udstyr er ikke tilladt i indtjekket bagage. Hvis det ikke er muligt at fastslå, om batteriet er spildbart eller ej, behandler flyselskabet det som et spildbart batteri

Håndbagage - Du kan pakke spildbare batterier i din håndbagage. Dine pakkede batterier skal altid være under sædet. Yderligere emballagekrav kan opstå. Ring til reservationsbordet for at få spørgsmål om, hvordan du pakker de spildte batterier.

Konklusion

Rejsende med medicinsk udstyr skal sikre, at deres ejendele overholder sikkerhedsbestemmelser samt flyselskabsregler. Hvis rejsende er i tvivl om deres enhed overholder eller ej, bør de kontakte deres flyselskabs supportlinje for at få flere oplysninger. Endelig, når du rejser med et medicinsk udstyr eller anden medicin, skal du medbringe nok til at vare hele rejsen, da det kan vise sig vanskeligt eller dyrt at få medicinske forsyninger eller medicin i Canada.

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA