Rejser til Canada under graviditet

Redigeret: Sep 21, 2021 | Tags: Canada adgangskrav, Rejser mens hun er gravid

Det kan være svært at rejse mens du er gravid på grund af risici og udfordringer, men du kan gøre det mere sikkert ved omhyggelig forberedelse. En af grundene til, at gravide kvinder frygter at rejse, er forekomsten af visse infektioner og risikoen for at udvikle alvorlige komplikationer, der kan påvirke fødslen. Du kan lære mere om eventuelle risici ved at diskutere dine rejseplaner med en sundhedsudbyder på et hospital eller en rejseklinik seks måneder før afrejsedato.

Time din rejse

Du har en lavere risiko, hvis du rejser mellem 18. og 24. uge af graviditeten, fordi de fleste af de obstetriske nødsituationer er almindelige i første og tredje trimester. Sundhedsudbydere kan hjælpe dig med at træffe den rigtige rejsebeslutning, hvis du deler nogle af rejseoplysningerne med dem. De oplysninger, du skal give, inkluderer årsagen til rejsen, rejsens længde, destinationerne på din rejse, de planlagte aktiviteter, eventuelle underliggende medicinske tilstande eller graviditetskomplikationer og tilgængeligheden af lægehjælp i destinationslandet.

Sørg for, at du har den rigtige rejsesundhedsforsikring, hvis du skal rejse, når du er gravid. Se nærmere på din forsikring og hvad den dækker, fordi de fleste af forsikringspolicer undgår at dække graviditetsrelaterede tilstande og andre ekstraordinære tilfælde som hospitalsbehandling af for tidligt fødte babyer.

Vacciner

Kvinder bør også være forsigtige med de vacciner, de får under graviditeten. De bør undgå levende vacciner som mæslinger, fåresyge og røde hunde, men inaktive vacciner som hepatitis B er sikre at bruge.

Sørg for, at du får råd fra din sundhedsudbyder, inden du bliver vaccineret, mens du er gravid. Sundhedsvæsenet hjælper dig med at træffe en informeret beslutning ved at evaluere faktorer som din sundhedsstatus, rejsens længde, destinationslandet og risikoen for at få sygdommen.

Transportrisiko

Et sikkerhedssele kan forårsage helbredskomplikationer, hvis den ikke bruges korrekt. Sørg for at placere stropperne forsigtigt over og under din mave, hvis du bruger en diagonal skulderrem med hoftebælte. Den sikreste måde at bruge hoftebælte på, hvis det er den eneste tilgængelige mulighed, er ved at fastgøre ved bækkenområdet under maven.

Luftfart

Flyrejser har ingen risiko for gravide kvinder uden medicinske eller obstetriske komplikationer, hvis de er inden for 36 ugers svangerskab. De fleste flyselskaber begrænser dig fra at flyve eller kan kræve en skriftlig bekræftelse fra en læge, hvis du er i sen graviditet. Undgå skuffelser i sidste øjeblik ved at kontrollere dit foretrukne flyselskabs begrænsninger, inden du bestiller din flyrejse.

Den mest almindelige risiko for gravide kvinder under rejsen er at udvikle blodpropper kendt som dyb venetrombose (DVT). Du kan reducere risikoen for DVT ved at strække dine ben, mens du sidder, og ved regelmæssigt at rejse dig op og gå rundt. Sørg også for, at du har valgt et gangsæde, hvis det er muligt, og husk at bære løst tøj og behageligt fodtøj. Din læge kan endda give dig yderligere anbefalinger, såsom at bære kompressionsstrømper, for at reducere dine risici.

Køresyge

Gravide kvinder, der har mistanke om, at de kan opleve køresyge under rejsen, kan bruge nogle af de lægemidler, der anvendes til behandling af opkast og kvalme under graviditeten. Tal med din læge for at lære mere om brugen af disse lægemidler.

Miljø- og fritidsrisici

De fritidsaktiviteter, du planlægger at deltage i under dit besøg i Canada, bør diskuteres med din sundhedsudbyder, da nogle af dem ikke er ønskelige eller muligvis har brug for yderligere forholdsregler.

Højder

Gravide kvinder bør undgå højder over 12000 fod og 8200 fod for højrisikograviditeter og kvinder i deres sene stadier af graviditeten. Du skal altid huske, at der ikke er nogen læge eller medicinsk facilitet på de fleste destinationer i høj højde. Husk at informere din læge, hvis du planlægger at besøge en destination i høj højde under din rejse.

Beskyttelse mod mad- og vandbårne sygdomme

Du skal være forsigtig med, hvordan du håndterer mad, og du bør ikke ignorere sikre mad- og vandforholdsregler, når du er gravid. De fleste af de vand- og madbårne sygdomme kan være mere alvorlige for gravide kvinder og kan udvide risikoen til det ufødte barn. Nogle af disse sygdomme inkluderer hepatitis E, toxoplasmose og listeriose.

Husk at vaske hænderne regelmæssigt, når du håndterer mad og når du spiser, plus de andre hygiejnepraksiser som at vaske hænder efter brug af badeværelset, efter at have været i kontakt med dyr og syge mennesker, efter at have skiftet bleer og mange flere.

Det er også vigtigt at koge eller desinficere drikkevand, hvis det ikke er i en kommercielt forseglet flaske. Undgå overdreven brug af jodvandrensere, da det kan føre til skjoldbruskkirtelproblemer for det ufødte barn og nyfødte. Du bør også undgå råt/understegt kød og fisk (inklusive skaldyr) samt eventuelle upasteuriserede mejeriprodukter.

Beskyttelse mod insekt- og dyresygdomme

Beskyt dig mod insektrelaterede sygdomme ved at reducere chancerne for at få insektbid ved brug af sengenet, beskyttelsestøj og insektafvisende midler. Du bør også undgå at komme i kontakt med dyr som hunde, fugle, aber, flagermus, gnavere og slanger.

Bær et rejsesundhedssæt

Du kan pakke yderligere emner såsom hæmorroidcreme, gærinfektionsmedicin og prænatale vitaminer til at supplere de emner, der er anført i rejsesundhedssættet. Dit sundhedspersonale vil rådgive dig mere om de ting, du muligvis har brug for i henhold til dine sundhedsmæssige behov.

Overvåg dit helbred

Søg straks lægehjælp, hvis du oplever et af følgende symptomer under rejsen: Vaginal blødning, dehydrering, vedvarende diarré eller opkastning, mavesmerter eller kramper. Andre komplikationer at passe på inkluderer veer, passerende væv eller blodpropper, overdreven hævelse eller smerter i benene, svær hovedpine eller synsproblemer, eller hvis dit vand går. Sørg for, at du ser en sundhedsudbyder, og informer dem om din seneste rejse, hvis du oplever et af ovenstående symptomer efter at have vendt tilbage til dit hjemland.

Konklusion

At rejse under graviditet kan være sikkert, hvis du gør dig bekendt med potentielle risici. Hvis du tager de nødvendige forholdsregler med hjælp fra din læge, flyselskabspersonale og rejsefæller, bør du reducere sandsynligheden for at opleve problemer under din rejse til Canada.

Få den rigtige rejsetilladelse til Canada

Hvis du har et pas fra et land, der er berettiget for en canadisk eTA, såsom Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede lande, vil du få en godkendt eTA for din rejse for turisme, forretning eller lægebesøg i Canada. Kom i gang med din ansøgning, eller besøg eTA-kravene for at få mere at vide om den canadiske eTA

Ansøg om canadisk eTA