Canadiske eTA-krav

Canadiske eTA-krav

Hvad er en elektronisk rejsetilladelse (eTA)?

Canada Electronic Travel Authorization (eTA) er et krav til udenlandske statsborgere, der er fritaget for visum, og som rejser til Canada med fly. Den gør det lettere at komme ind i landet og er designet til at screene rejsende, før de ankommer, for at sikre, at de ikke udgør en sikkerhedsrisiko. Tilladelsen er elektronisk knyttet til dit pas og er gyldig i fem år, eller indtil dit pas udløber, alt efter hvad der kommer først.

Det er vigtigt at bemærke, at eTA kun gælder for flyrejser; hvis du rejser ind i Canada til lands eller til vands (f.eks. med bil eller krydstogt), gælder der andre indrejsekrav.

Grundlæggende krav til en Canada eTA

 1. Gyldigt pas: Du skal have et gyldigt pas fra et land, der er fritaget for visum. eTA vil være elektronisk knyttet til dette pas.
 2. Betalingsmiddel: Der kræves et statsligt gebyr for at behandle eTA-ansøgningen, som betales med kredit- eller betalingskort.
 3. E-mail-adresse: En fungerende e-mailadresse er nødvendig for at modtage godkendelsesmeddelelsen og eventuelle opdateringer af din ansøgning.
 4. Rejseoplysninger: Der kan blive bedt om oplysninger om dit fly og den adresse, hvor du skal bo i Canada.
 5. Helbred: Du kan blive stillet nogle grundlæggende sundhedsspørgsmål for at fastslå, om du udgør en medicinsk risiko.
 6. Straffeattest: eTA-ansøgningen kan indeholde spørgsmål om din straffeattest. En straffeattest kan påvirke din berettigelse til en eTA.

Vigtige noter om kravene til eTA

 • Hvis du er statsborger i USA, behøver du ikke en eTA for at flyve til Canada, men du skal medbringe korrekt identifikation, f.eks. et gyldigt amerikansk pas.
 • Personer med permanent ophold i Canada er ikke berettiget til at ansøge om en eTA og skal vise deres gyldige Permanent Resident Card eller et Permanent Resident Travel Document, når de rejser til Canada.
 • Hvis du har dobbelt statsborgerskab, skal du rejse med det pas fra det visumfritagne land, som du brugte, da du ansøgte om din eTA.
 • Den endelige indrejse afgøres af immigrationsmyndighederne i indrejsehavnen.

Hvilke krav er der til rejsedokumenter for en Canada eTA?

Følgende rejsedokumenter betragtes ikke som pålidelige og kan ikke bruges til at rejse ind i Canada:

 • pas, der angiveligt er udstedt af Somalia,
 • ikke-maskinlæsbare pas udstedt af Tjekkiet,
 • midlertidige pas udstedt af Den Sydafrikanske Republik og
 • provisoriske pas udstedt af Venezuela.

Hvor længe er jeg velkommen i Canada som besøgende?

Border Services Officer ved den canadiske indrejseport (POE) afgør, hvor længe du må opholde dig i landet. De fleste besøgende er velkomne i en periode på seks måneder fra deres indrejsedato, men hvis betjenten kun giver tilladelse til en kortere periode, vil den dato, hvor du skal forlade Canada, være angivet i dit pas.

Hvis du gerne vil blive længere end den periode, der blev godkendt, skal du ansøge om en forlængelse mindst 30 dage, før du skal afrejse.

Har jeg brug for en eTA eller et visum for at rejse til Canada?

Afhængigt af hvilket land du er statsborger i, behøver du måske ikke et visum, men du vil sandsynligvis få brug for en eTA (Electronic Travel Authorization).

Transportselskaber som f.eks. flyselskaber er ansvarlige for at sikre, at du har alle de korrekte rejsedokumenter til indrejse i Canada. Hvis du ikke har disse dokumenter, herunder en eTA eller et besøgsvisum, kan du blive forsinket eller ikke få lov til at gå om bord.

Besøgende fra følgende lande behøver ikke visum for at besøge Canada (men skal have en eTA):

Sådan ansøger du om en Canada eTA

 1. Online ansøgning: Udfyld eTA-ansøgningsskemaet online. Ansøgningen er en simpel onlineproces, der tager ca. 10 minutter at gennemføre.
 2. Personlige oplysninger og rejseoplysninger: Du skal indtaste personlige oplysninger, pasoplysninger og besvare spørgsmål for at afgøre, om du er kvalificeret.
 3. Betaling af gebyr: Betal ansøgningsgebyret online som en del af ansøgningsprocessen.
 4. Bekræftelse via e-mail: I de fleste tilfælde vil du modtage en e-mailbekræftelse inden for få minutter, men nogle ansøgninger kan tage flere dage at behandle. Gå ikke ud fra, at ansøgningen er godkendt, før du modtager en eksplicit bekræftelse.
 5. Koblettil pas: Når din eTA er godkendt, er den elektronisk knyttet til det pas, du brugte i din ansøgning. Du skal rejse med dette pas.
 6. Gyldighed: En godkendt eTA vil være gyldig i op til fem år, eller indtil passet udløber, alt efter hvad der kommer først. Berettigede ansøgere rådes til at ansøge om eTA et par uger før deres afrejse til Canada, da der kan opstå forsinkelser i behandlingen. En godkendt eTA giver mulighed for flere indrejser i Canada for ophold på op til seks måneder ad gangen.

Før du ansøger om en eTA, er det vigtigt at sikre, at du opfylder alle krav og har alle de nødvendige oplysninger klar. Når du besøger Canada, er det nødvendigt, at du altid medbringer korrekt rejsedokumentation og identifikation for både dig selv og eventuelle børn, der rejser sammen med dig.

Det er transportselskabernes, herunder flyselskabernes, ansvar at sikre, at du har al den korrekte og gyldige rejsedokumentation, du har brug for. Hvis ikke, kan du blive forsinket eller ikke få lov til at gå om bord på flyet. Ansøgningen om eTA er normalt en ligetil proces, men det er altid godt at planlægge og være forberedt.

Skal man stadig have visum, hvis man rejser gennem Canada uden at stoppe?

Hvis du er statsborger i et land, der ikke er fritaget for visum til Canada, skal du have et transitvisum for at rejse gennem Canada uden at stoppe eller besøge landet. Dette er påkrævet, selvom din transit vil tage mindre end 48 timer, men der er ikke noget gebyr for et transitvisum. Udfyld ansøgningen om et besøgsvisum (Temporary Resident Visa), og vælg transitvisum fra listen over muligheder på formularen.

Hvis du har et pas fra et visumfrit land, kan du ansøge om en eTA for at besøge Canada.

Du har muligvis ikke brug for hverken et transitvisum eller en eTA, hvis du rejser til eller fra USA. Hvis visse udenlandske statsborgere opfylder specifikke krav, giver Transit Without Visa Program (TWOV) og China Transit Program (CTP) dem mulighed for at rejse gennem Canada på deres vej til og fra USA uden et canadisk transitvisum.

Permanente indbyggere i Canada

Hvis du er permanent bosiddende i Canada, skal du vise dit permanente opholdskort, når du vender tilbage til Canada via et kommercielt køretøj som fly, båd, tog eller bus. Hvis du vender tilbage med et privat køretøj som f.eks. en bil, der er registreret i dit navn, er der anden dokumentation, der vil være gyldig.

Hvis du planlægger at forlade Canada af en eller anden grund, skal du sørge for, at dit permanente opholdskort ikke udløber, før du vender tilbage. De fleste kort er gyldige i fem år, men tjek alligevel for at undgå eventuelle problemer ved grænsen.

Afvisning af indrejse

Nogle mennesker, der ønsker at rejse til Canada, anses for at være inadmissible. Sådanne aktiviteter, der vil anse en potentiel ansøger for at være inadmissible, omfatter omfattende eller nylig historie med involvering i kriminel aktivitet, krænkelser af menneskerettighederne og deltagelse i organiseret kriminalitet. Du kan også blive nægtet indrejse i Canada af sikkerhedsmæssige, sundhedsmæssige eller økonomiske årsager.