eTA for tjekkiske statsborgere


eTA for tjekkiske statsborgere

Kvalifikation til eTA

Tjekkiske statsborgere kan ansøge om en eTA
Tjekkiet var et af de første medlemmer af Canadas eTA-program.
Tjekkiske statsborgere får hurtig indrejse ved hjælp af eTA-programmet

Andre eTA-krav

Tjekkiske statsborgere kan ansøge om eTA online
eTA er kun gyldigt til ankomst med fly
➤ Rejsende skal have et e-pas, der er maskinlæsbart
➤ eTA er til korte turist-, forretnings-, transit- og lægebesøg
Du skal være over 18 år for at ansøge om en eTA, ellers skal du have en forælder/værge med.


Kræver tjekkiske statsborgere en Canada eTA?

Tjekkiske statsborgere skal ansøge om et Canada eTA-visum for at komme ind i Canada på kort sigt (under 90 dage) til generel turisme, forretning, transit eller medicinske formål. Dette gælder kun for passagerer, der ankommer med fly på et kommercielt fly eller charterfly. eTA-programmet blev indført i 2016 for at screene rejsende, der ankommer fra udlandet, som en reaktion på den globale stigning i terroraktiviteter, for at sikre Canadas grænser og give realtidsdata om alle passagerer, der rejser ind i Canada.

Hvornår blev eTA indført for tjekkiske statsborgere?

Canadas eTa-program blev godkendt i 2012, og det tog 4 år at udvikle de nødvendige systemer, der skulle forbindes med eksisterende immigrationsdatabaser og andre sikkerhedsdata for at give et sømløst nyt screeningsværktøj. Det blev obligatorisk i 2016.
Borgere fra Tjekkoslovakiet og andre EU-medlemmer skal udfylde denne elektroniske visumansøgning, før de går om bord på et fly til Canada, og det gælder også rejsende, der kun er på gennemrejse i Canada på vej til andre internationale destinationer.

Kan en tjekkisk statsborger blive længere end 90 dage?

Enhver tjekkisk statsborger, der ønsker at rejse ind i Canada i mere end 90 dage eller til andre formål end dem, der er tilladt under eTA-programmet, skal ansøge om et andet visum. Yderligere detaljer kan findes ved at besøge Canada Immigration Visa Advice og bruge det gratis "do i need a visa tool".

Hvornår skal en tjekkisk statsborger ansøge om et eTA?

Det anbefales, at tjekkiske statsborgere udfylder deres eTA-ansøgning 72 timer før deres afrejsedato. Alle detaljer kan findes ved at besøge eTA requirements eller Canada eTA FAQ's. Det tilrådes at gennemgå disse sider, før man starter en eTA-ansøgning for at undgå forsinkelser eller risikoen for, at en eTA bliver afvist.
Det er et krav, at man er tjekkisk statsborger, før man kan ansøge om en Canada eTA, så rejsende, der har et pas eller rejsedokument med en anden status, skal ansøge om et fuldt Canada-visum og ikke en eTA.

Hvor lang tid tager det at modtage en eTA?

Tjekkiske statsborgere kan forvente, at deres eTA-ansøgning normalt vil blive behandlet og godkendt inden for 30 minutter, og tilladelsen sendes via e-mail i form af et PDF-dokument. Det er ikke nødvendigt at printe eller fremvise nogen dokumenter i lufthavnen, da eTA'en gemmes elektronisk sammen med passet i Canada Immigration-systemet.

Hvad sker der, hvis der er en fejl på eTA-formularen?

Hvis du laver en fejl på eTA-formularen, og de forkerte oplysninger indsendes, vil eTA'en ikke være gyldig, og du skal ansøge om en ny eTA igen. Det er ikke muligt at opdatere eller ændre oplysninger på en eksisterende eTA, når den først er blevet behandlet og godkendt.

Råd om eTA-ansøgning
  • Indsend ansøgningen mindst 72 timer før afrejse
  • Hvis man får afslag på en eTA, kan man stadig ansøge om et fuldt besøgsvisum.
  • En eTA garanterer ikke indrejse til Canada, da den endelige beslutning træffes af Canada Immigration.
  • Hvis den rejsende er under 18 år, skal en forælder eller værge indgive ansøgningen.

Få mere at vide om eTA

Fordele ved eTA
  • eTA er gyldigt i 5 år fra udstedelsesdatoen
  • Kan bruges til flere indrejser under 90 dages varighed
  • Hurtig godkendelse og elektronisk levering
  • Ansøg på computer, tablet eller mobil

Ansøg om eTA